Niedziela, 28 Kwiecień
Imieniny: Bogny, Walerii, Witalisa -

Reklama


Reklama

V Święto Gęsiny i Produktów Regionalnych. Kulinarne Spotkanie w Gospodzie Bulwar


Sobota, 21 października, obiecuje być dniem pełnym smaków i aromatów, gdyż w Gospodzie Bulwar Jerutki 81 odbędzie się V Święto Gęsiny i Produktów Regionalnych. To wyjątkowe wydarzenie zainteresuje miłośników kuchni regionalnej oraz wszystkich, którzy chcą odkryć smaki Warmii i Mazur. Początek godz. 13.



W programie tegorocznego Święta Gęsiny znajdziemy wiele atrakcji kulinarnych, w tym wspólne gotowanie z Elbląskim Klubem Szefów Kuchni. To doskonała okazja, aby nauczyć się tajników przygotowania wyjątkowych dań.

 

Nie zabraknie też degustacji kremu ziemniaczanego z gęsimi wątróbkami. To niezwykła kombinacja smaków, która z pewnością zachwyci podniebienia wszystkich smakoszy.

 

Miłośnicy produktów regionalnych będą mieli okazję do zapoznania się z lokalnymi specjałami, które są dumą Warmii i Mazur. Prezentacja produktów regionalnych to okazja do wsparcia lokalnych producentów oraz odkrycia smaków, które są unikalne dla tego regionu.


Reklama

 

Nie może zabraknąć także pokazu kulinarnego przygotowywania dań z ziemniaków i gęsiny. To doskonały sposób, aby poznać różnorodność potraw, które można przygotować z tych lokalnych składników.

 

Ciekawym wydarzeniem będzie konkurs na najlepszą nalewkę. To prawdziwe wyzwanie dla miłośników domowych przetworów, którzy będą mogli zaprezentować swoje umiejętności w tworzeniu tego tradycyjnego trunku.

 

W ramach Święta Gęsiny odbędą się również prelekcje, na których będzie można poszerzyć swoją wiedzę na temat tradycji kulinarnej regionu oraz ciekawych historii związanych z przygotowywaniem gęsiny i innych potraw.

Reklama

 



Komentarze do artykułu

Napisz

Reklama


Komentarze

Reklama